Våldsamma nazister som hyllar terrorism ska demonstrera på årsdagen för terrordådet i Åbo

FINLAND | Våldsamma nazistorganisationen Nordiska motståndsrörelsen demonstrerar på årsdagen av terrordådet i Åbo. En organisation som själv hyllar terrorism och medlemmar genomfört flera sprängdåd i Göteborg.

Den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen (NMR) demonstrerar i finländska Åbo på årsdagen av knivdådet i staden, då två kvinnor dödades och ytterligare åtta personer skadades av en 22-årig man med islamistiska sympatier.

Utöver nazidemonstrationen på Trätorget hålls en motdemonstration under parollen Åbo utan nazister, med start och slut i Puolalaparken.

Nordiska motståndsrörelsen hyllar terrorism som kampmetod och medlemmar i NMR har genomfört flera sprängdåd i Göteborg under vintern 2017 riktat mot flyktingboende och fackförbunds lokaler. En städare skadades i ett av sprängdåden. Flera NMR-medlemmar är också dömda för flera politiska mord.

Vi tycker inte riktigt det är vettigt att båda demonstrationerna är på samma plats samtidigt, säger Teijo Ristola, biträdande polischef på polisinrättningen i Sydvästra Finland. Rättegången efter Åbodådet 2017 ledde till den första fällande domen för en terrorattack i Finland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s