SD-Göteborg valstrategi slog in – fick valtält nerbränt i natt

VALET 2018 | SD-Göteborgs valtält brann ner i natt. Polisen misstänker att branden är anlagd. SD-Göteborg har internt haft som valstrategi att få valtältet nerbränt för att framstå som offer.

Vid tolvtiden under natten till fredagen kom larmet om att det brann i ett valtält tillhörande Sverigedemokraterna som stod uppställt i Kungsparken i Göteborg. Det var ordningsvakter som upptäckte att tältet stod i lågor. Ordningsvakterna påbörjade släckningsarbetet men räddningstjänsten tog de över när de anlände till platsen och lyckade släcka branden.

– Åtta andra tält stod intill det tältet så det var en stor spridningsrisk, men de andra tälten klarade sig, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Sverigedemokraternas tält ska ha blivit förstört. Enligt Adlersson såg vittnen runt tio svartklädda personer vid tälten strax innan det började brinna.

SD valstrategi att få valtält nerbränt
”Vi har haft problem med sabotage – men att få en valstuga nedbränd är inte nödvändigtvis illa för oss: det kan bli en trevlig tidningsartikel.” Så stod det i ett utkast till SD Göteborgs interna valstrategidokument inför valet 2018. Det är Göteborgs-Posten som har tagit del av valstrategidokumentet som partiledningen i SD i Göteborg tog fram förra hösten inför årets valrörelse.

Dessutom gick det att läsa att man kunde hoppas på att vänsterextrema grupperingar skulle tända eld på stugan. Formuleringen var med i de två första versionerna, men ströks sedan i det officiella valstrategidokumentet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s