Elever ifrågasätter lärare vid Förintelseundervisning – Nu släpps nytt digitalt material

ANTISEMITISMEN | Efter att lärare efterfrågat stöd släpper nu Forum för levande historia ett nytt digitalt undervisningsmaterial som ska fungera som stöd till både elever och lärare om antisemitism.

– Framför allt är det lärare som hör av sig och vi får vittnesmål från lärare som säger att jag kan inte undervisa om Förintelsen eller antisemitism i min klass, här finns ett motstånd eller jag blir ifrågasatt. Den typen av kommentarer får vi oss till del ganska ofta, säger Ingrid Lomfors, överintendent på Forum för levande historia..

Lärare som efterfrågar stöd men också hatbrottsstatistik som visar att antisemitism ökar är anledningen till att det nya undervisningsmaterialet skapats, menar Ingrid Lomfors vid myndigheten Forum för levande historia som tillsammans med Svenska kommittén mot antisemitism står bakom satsningen.

Materialet är tänkt att vara ett stöd till lärare och elever på högstadiet. Det ska ge grundläggande kunskaper om antisemitism både historiskt och i dag och det ska få fler att se och våga bemöta antijudiska uppfattningar.

– Vi vill visa på att det finns pedagogiska hjälpmedel genom framför allt kunskap som hjälper oss att bemöta antisemitiska fördomar när de uppträder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s