Förvaltningsrätten ger våldsamma nazisterna i NMR rätt – får bedriva valkampanj

VÅLDSHÖGERN | Förvaltningsrätten ger den våldsamma nazistorganisationen NMR rätt att bedriva valkampanj i det offentliga rummet på gatorna i Kungälvs kommun.

Det finns inga skäl att vägra Nordiska motståndsrörelsen (NMR) de tillstånd som den nazistiska organisationen fått av Polismyndigheten. Det hävdar förvaltningsrätten i Göteborg efter överklagande från Kungälvs kommun som hänvisar till risken för ordningsstörningar.

Tillstånden gäller den långvariga kampanj som NMR ansökt om att få hålla i Kungälvs kommun fram till och efter kommunvalet.

Polismyndigheten har – efter en omprövning av sitt tidigare avslagsbeslut – gett NMR tillstånd att anordna torgmöten, dela ut flygblad och valsedlar samt använda sig av skyltar och fanor fram till och med den 16 september.

”Med hänsyn till att Polismyndigheten har gjort bedömningen att ordning och säkerhet kan upprätthållas vid sammankomsterna har rätten bedömt att det inte finns några omständigheter som medför att det finns skäl att vägra Nordiska motståndsrörelsen de sökta tillstånden”, säger chefsrådmannen Fredrik Jonasson i ett pressmeddelande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s