NMR:s valkampanjande stoppas i Kungälv av polisen – kan inte garantera allmänhetens säkerhet

VÅLDSHÖGERN | Nordiska motståndsrörelsen stoppas att stå i Kungälv att dela valmaterial. Polisen kan inte garantera allmänhetens säkerhet mot de väldsamma nazisterna.

Polisen i region Väst stoppar nazistiska Nordiska motståndsrörelsen från att dela ut flygblad och valsedlar på allmän plats i Kungälv under valrörelsen, rapporterar SR Ekot.

NMR har fått avslag på sin ansökan för en så kallad allmän sammankomst varje dag under drygt en månad fram till valet.

Orsaken till beslutet är att det inte går att garantera ordning och säkerhet under så lång tid och är enligt Ekot en skärpning i tonen från polisens sida mot NMR.

– Det blir svårt för oss att under så lång tid varje dag upprätthålla ordning och säkerhet. Att NMR tidigare visat att det blivit våldsamt, att det har varit störningar, väger in, säger Teodor Smedius, lokalpolisområdeschef i Kungälv, till Ekot.

Däremot har de fått tillstånd att hålla två enskilda torgmöten i Kungälv innan valet vilket kommunen har överklagat. Ärendet ska avgöras i Förvaltningsrätten nästa vecka.

Polisen har tidigare fått kraftig kritik för att bland annat ha gett NMR tillstånd att närvara i Almedalen på Gotland samt demonstrationer på förstamaj och bokmässan i Göteborg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s