Kemikalieföretaget tvingas betala miljonskadestånd till arbetare – fick cancer av bolagets bekämpningsmedel

ARBETE & HÄLSA | Kemikalieföretaget tvingas betala ett skadestånd på 289 miljoner dollar till en döende man som fått cancer av företagets bekämpningsmedel.

Monsanto har i ett mycket uppmärksammat fall beordrats att betala ett skadestånd på 289 miljoner dollar till en döende amerikansk man som hävdar att han fått cancer av företagets bekämpningsmedel, skriver lokala medier.

Enligt en jury i Kalifornien visste företaget att ogräsmedlen Roundup och RangerPro, som innehåller glyfosat, var farliga men varnade inte konsumenterna. Monsanto förnekar att glyfosat orsakar cancer och det här är första gången som frågan prövas i rättegång.

Målsägande i fallet, Dewayne Johnson, använde ofta företagets produkter då han jobbade på en skola i Kalifornien, och fick diagnosen Non-Hodgkins lymfom 2014. Han är den första av över 5 000 personer som driver liknande rättsfall i USA.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s