Politiker stannar hemma från pride i protest – tvingades lämna partiloggan hemma

HELSINGBORG | Politikerna stannar hemma i protest när de inte får marknadsföra sig på hbtq-personers bekmjostnad under Pride i Helsingborg.

På söndag är det dags för årets Prideparad i Helsingborg. Men i år får inga symboler för partier, andra organisationer och företag synas i tåget. Det är ett beslut som arrangörerna bakom Pride tagit rapporterar Svt-Helsingborg.

Inga partisymboler, inga uniformer, inga egna banderoller. Det är de nya reglerna för Prideparaden i Helsingborg på söndag. Kan bara se det som ett steg framåt för pride som ger fokus till sakfrågan och inte till partierna viftande med sina partiflaggor.

Beslutet kommer från arrangörerna bakom Helsingborg Pride. Och det får konsekvenser. Politikerna från flera partier stannar hemma när partier och företag inte får använda pride för att pink watch sin politik och företag.

– Vi gör inte en Prideparad för att politikerna ska få en ny plattform. Politiker har redan många plattformar. Vi vill skapa en plattform för HBTQ-personer, säger Camilla Bergvall, en av arrangörerna av Pride till Svt-Helsingborg.

Om politikerna stod upp för hbtq-personers rättigheter skulle det inte vara något problem. Allt handlar enbart om att marknadsföra sig själv som politiker, företagare och parti. Inte om själva sakfrågan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s