Erik Petersson (KP): ”Sex timmars arbetsdag för kommunanställda i Norrköping”

NORRKÖPING | Erik Petersson som är Kommunistiska partiet förstanamn i Norrköping vill bland annat införa sex timmars arbetsdag för kommunanställda.

Kommunistiska Partiet har inte fått det stöd det förtjänar som ett radikalt arbetarparti när Socialdemokraterna svikit arbetarklassen och Vänsterpartiet varit för fega att flytt fram arbetarklassens intressen.

KP har ställt upp i kommunvalet i Norrköping de senaste tre gångerna och fått som mest knappt 400 röster. Det var 2006. I årets val finns en ny spärr som gör att det i Norrköping krävs minst tre procent av rösterna för att komma in i fullmäktige. Utifrån valdeltagandet 2014 innebär det att partiet skulle behöva mer än tiofaldiga resutaten då. Det skriver Norrköpings Tidningar. Allt för att etablisemanget att hålla radikala Kommunistiska partiet som driver arbetarklassens intessen borta från maktens korridorer.

– Vi vill vara ett radikalt arbetar- och vänsterparti i Norrköping. Om tillräckligt många tycker att det är bra så kommer vi in i fullmäktige, säger Erik Pettersson till Norrköpings tidningar.

Vill driva frågan – Sex timmars arbetsdag
Partiet driver fackliga- och opinionsmässiga arbete tillsammans med fackföreningsrörelsen. För allt handlar inte om att sitta i parlamentariska församlingar.

Hans hjärtefrågor är arbetarrättigheter och allas rätt till arbete. Om Erik Petersson skulle komma in i kommunfullmäktige är sex timmars arbetsdag för kommunanställda den fråga han skulle lyfta först.

På han lista finns också stopp för privatiseringar, till exempel den som genomförts inom hemtjänsten den senaste mandatperioden där majoriteten i kommunfullmäktige öppnat upp för riskkapitalistiska vårdbolag ta över delar av kommunala hemtjänsten.

Krav på kollektivavtal i kommunens upphandlingar är en annan viktig fråga och att borgarklassen fråntas sitt kapital.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s