M-politiker ville tränga sig före i bostadskön – Vill ha gräddfil på andras bekostnad

HÖGERN | En moderatpolitiker ber ett S-kommunalråd att hjälpa hennes son att tränga sig före i bostadskön. Frågan framförs i ett mejl bara några månader efter att Moderaterna presenterat nya parollen ”Lika för alla”.

I ett mejl till kommunalrådet Andreas Schönström (S) skriver kommunpolitikern Karin Olsson (M) att hennes son och hans familj flyttar hem till Malmö. Det skriver Kvällsposten
.
Karin Olsson har flera politiska uppdrag som bland annat som förtroendevald för Moderaterna i Limhamn, är ledamot i Servicenämnden samt Trygghets- och säkerhetsberedningen i Malmö stad.

Hon ber om hjälp att få en lägenhet hos Riksbyggen på en av två adresser som hon nämner i mejlet.

”De behöver Din hjälp att få lägenhet hos Riksbyggen”, skriver hon bland annat och avslutar med orden:

”Karin Olsson som sitter i Trygghets och Säkerhetsberedningen tillsammans med Dig”.

Vill tränga sig före i bostadskön – Lika för alla?
I våras presenterade Moderaterna sin nya paroll som lyder ”Lika för alla”. Budskapet är att samma spelregler ska gälla för alla. Lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter.Men det gäller självklart inte Moderatpolitiker och deras familjer. De ska ha gräddfil genom livet på andras bekostnad.

Men moderaten fumick kalla handen. Andreas Schönström, Socialdemokratiskt kommunalråd för teknik, miljö och trygghet svarar att han varken kan eller vill hjälpa och ber hennes son vända sig till den ordinarie bostadsmarknaden.

Andreas Schönström, svarade bland annat: ”Den tjänst du ber mig om ska inte förekomma i någon del av Malmö stads organisation eller i någon annan av samhällets institutioner”.

Efter Kvällspostens avslöjande meddelar Moderaterna på onsdagseftermiddagen att Karin Olsson avgår från samtliga kommunpolitiska uppdrag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s