Kulturhatande högern vill riva laglig graffitivägg som kostade 800 000 kronor att bygga

KULTUR | Moderaterna och Liberalerna hatar arbetarklasskultur och vill riva alla lagliga graffitiväggar i Stockholm i ett politiskt utspel.

Med en månad kvar till valet är Moderaterna och Liberalerna redo att ta fram släggan. De vill riva den bara några månader gamla väggen på Farstaängen i Farsta, som är söderorts enda kommunalt drivna graffitivägg. Det rapporterar Tidningen Mitti.

Högern har alltid hatat arbetarklasskultur som ses som fulkultur av borgerligheten. Nu går Moderaterna och Liberalerna till attack mot en laglig graffitivägg i.Farsta. Det är för övrigt inte bara väggen i Farsta som M och L vill ha bort. Högern vill riva samtliga lagliga graffitiväggar i Stockholm.

– Väggen har lett till en omfattande förstörelse runtomkring, med klotter på elskåp, stängsel, stenar och träd som kostar mycket pengar att sanera, säger Peter Öberg, gruppledare för Liberalerna i Farsta stadsdelsnämnd till tidningen Mitti.

Högern ljuger om skadegörelsen storlek
Men skadegörelsen som både Moderaterna och Liberalerna hänvisar till i sin argumentation är i verkligheten två enstaka incidenter. De har sprejat på ett bord och en behållare där man slänger burkarna. Det har kommunen ssnerat.

– Skadegörelse … tagga ner lite nu. De har sprejat på ett bord och en behållare där man slänger burkarna. Det kommer dit folk och städar. Förvaltningen håller efter det här, säger Lars Bäck (V), ordförande i Farsta stadsdelsnämnd till Mitti.

Graffitiväggen har knappt stått i två månader och inte hunnits utvärdera ska ändå rivas tycker borgarna. Väggen kostade 800 000 kronor att bygga upp och att riva den igen anser inte Moderaterna och Liberalerna är att kasta bort skattebetalarnas pengar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s