Hon talade på nazistdemonstrationer flera gånger – Kandiderar för SD i Söderköping

VALET 2018 | För två år sedan fick hon lämna Centerpartiet och sluta som lärare på Nyströmska gymnasium i Söderköping. Och tidigare i somras lämnade Annelie Sjöberg en annan lärartjänst efter nya anklagelser om rasism. Nu kandiderar hon för Sverigedemokraterna i Söderköping.

Annelie Sjöberg lev känd främst för att hon i januari 2016 hamnade rejält i blåsväder då hon ställde upp som talare vid ”Folkets Demonstration”. Tidningen Expo pekar ut ”Folkets demonstration” som är en del av den våldsamma vitmaktmiljön och är uttalade nazister. Det skriver Norrköpings Tidningar.

Vid tillfället arbetade hon som lärare vid Nyströmska gymnasiet, och satt med som ersättare i servicenämnden för Centerpartiet. När hennes medverkan vid demonstrationen kom till kommunens kännedom avslutade Annelie Sjöberg sin tjänst på Nyströmska med ett avgångsvederlag på 16 månadslöner. Ett gemensamt beslut enligt kommunen, men enligt Annelie Sjöberg, ett beslut hon tvingades att gå med på efter gjort bort sig och deltagit på nazistdemonstrationer.

Centerpartiet valde till en början att låta henne sitta kvar, men när hon i mars 2016 återigen valde att delta som talare vid ”Folkets demonstration” kom partiet och Annelie Sjöberg överens om att det var bäst att hon hoppade av som politiker i Söderköping. Efter hon blivit avskild anställningarna på skolor fick hon en ny chans. Hösten 2017 påbörjade Annelie Sjöberg en anställning som lärare vid en skola i Gislaved. Den 8 juni kunde hon inte hålla sig längre och skrev  ett twitterinlägg med rasistisk innebörd som inte uppfyller läroplanen syn på människors lika värde valde skolan att avskilja henne från anställningen, köpa ut henne. Den 4 juli kom Gislaveds kommun och Annelie Sjöberg överens om att hennes anställning skulle upphöra med ett avgångsvederlag på 12 månadslöner.

Till höstens val kandiderar Annelie Sjöberg för Sverigedemokraterna i Söderköping. Att hon tidigare deltagit i vitmaktdemonstrationer med nazistanknytning anser inte Darko Mamkovic, ordförande för SD-Norrköping är ett problem. Det säger han till Norrköpings Tidningar.

.

One comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s