Rättegång inleds mot högerkonspiratören Alex Jones – stäms av föräldrarna till mördade barn

USA | Föräldrar till barn som mördades under skolmassaken i Newtown stämmer högerextrema konspiratören. Jones hävdar i videoklipp att föräldrarna agerat skådespelare åt vänsteraktivister.

Det är föräldrar till barn som mördades vid skolmassakern i Newtown i Connecticut 2012 som ligger bakom stämningen om förtal mot den amerikanska högerextrema konspirationsteoretikern Alex Jones. Jones är en ledande företrädare av ”Sanningsrörelsen” som sprider olika konspirationer om bland annat att det finns en judisk maktelit som styr världen. Han är även kopplad till den våldsamma Alt-Right rörelsen.

Jones har på sin högerextrema plattform med miljontals följare, Infowars, framfört den bevisligt felaktiga teorin att föräldrarna agerat skådespelare åt vänsteraktivister i samband med massakern, skriver SVT.

Jones stängdes nyligen av från Facebook eftersom flera av hans videor bröt mot användarreglerna. Även Youtube har plockat bort samma material. Efter kritik valde Spotify på onsdagen att ta ned flera avsnitt av konspiratörens podcast ”The Alex Jones show” på grund av ”hatiskt innehåll”. Något Folkets Nyheter tidigare rapporterat om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s