Ordförande för AfD:s ungdomsförbund: Stauffenberg försökte döda Hitler – en ”förrädare”

TYSKLAND | Ordförande för ungdomsförbundet till Alternativ för Tyskland (AfD) kallar den tyske överste som försökte döda Adolf Hitler för ”förrädare”.

Claus Schenk von Stauffenberg den tyske överste som försökte döda Adolf Hitler i ett attentat 1944 – var en ”förrädare” och en ”fegis”. Det anser Lars Steinke, ordförande för det tyska högerextrema partiet Alternativ för Tysklands (AFD) ungdomsförbund Ungt alternativ (JA) i delstaten Niedersachsen, enligt tidningen Die Welt , som tagit del av ett inlägg på Steinkes privata Facebooksida.

Stauffenberg betraktas allmänt som en nationalhjälte i Tyskland, trots att attentatsförsöket den 20 juli 1944 misslyckades och Hitler överlevde, medan Stauffenberg själv arkebuserades. Ledarskiktet i AFD tar nu avstånd från uttalandena, som fått stort utrymme i tyska medier.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s