Italiensk diskuskastaren utsattes för en rasistattack – riskerar att missa EM

SPORT | Den italienska diskuskastaren Daisy Osakue utsattes för en rasistisk attack på gatan under natten utanför Turin och riskerar att missa EM I Berlin.

Den italienska rekordhållaren vid U23-EM i diskus, Daisy Osakue, blev natten från söndagen attackerad. En bil körde förbi och kastade ett flertal ägg i ansiktet på henne.

– De gjorde det med mening. De ville inte skada mig, som friidrottaren Daisy, utan de ville skada en ung mörkhyad tjej, säger hon till den italienska tidningen Corriere dello Sport. När hon först hade blivit träffad av äggen befarade hon det värsta.

Hon sjönk till marken, såg vätskan och trodde att det var någon typ av syra. Jag började gråta men sedan såg jag äggskalen och äggulan och blev lite lugn.

Osakue fick hjälp av ambulanspersonal på plats och fördes sedan direkt till sjukhuset i Turin med en skadad hornhinna. För att bli av med äggskalen i ögat krävdes en operation. Först befarades det att 22-åringens ögonskada skulle påverka hennes deltagande vid EM i Berlin. Men Osakue själv säger att hon borde vara okej.

– Jag har blivit utsatt för rasistiska trakasserier förut, men bara verbalt. När de går från ord till handling på det sättet innebär det att man har gått över ytterligare en gräns.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s