Flaggstång med prideflagga nersågad – ideella krafter ska hissa ny flagga

STOCKHOLM | Prideveckan har dragit igång i Stockholm. Men det möter på motstånd från högern, konservativa personer och nazister.

Europride är igång i Stockholm, men med det följer också motstånd. I helgen fälldes en flaggstång som hissat Pride-flaggan i Hjulsta medan andra typer av flaggstänger intill stod orörda.

– Det räcker med en eller två personer för att ge en felaktig bild av ett helt område, säger Ahmed Abdirahman, vars ideella organisation The Global Village samarbetar med Europride..

På flera håll i Stockholm hissas Pride-flaggan för att uppmärksamma festivalen. I förorten Hjulsta har någon sågat av flaggstången där en av flaggorna hissats. Ahmed Abdirahman, Hjulstabo, sommarvärd för P1 Sommar och initiativtagare för Järvaveckan, var en av de första personerna som såg flaggstången, tidigt på söndagsmorgonen.

– Vi var några stycken på plats som försökte lyfta flaggstången igen, men det var omöjligt. Ingen annan flaggstång var nedsågad. Bara den med Pride-flaggan. Det är ju väldigt tragiskt, säger Ahmed Abdirahman.

Nu ska en ny flaggstång sättas upp utanför Hjulsta tunnelbanestation och under måndagen kommer Pride-flaggan återigen hissas, meddelar Europride.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s