Italiensk gatukonstnär gripen för pro-palestinsk målning på kritiserad mur

KULTUR | Italiensk gatukonstnär gripen när han målade den 17-åriga palestinska aktivisten Ahed Tamimis ansikte på den hårt kritiserade muren runt ockupationsmakten.

Den italienske gatukonstnären Jorit Agoch har gripits av israelisk gränspolis vid Västbanken. Konstnären greps på lördagen tillsammans med ytterligare en italiensk medborgare och en palestinier sedan de målat den 17-åriga palestinska aktivisten Ahed Tamimis ansikte på den hårt kritiserade israeliska mur som inhägnar ockupationsmakten.

Enligt ett uttalande från israeliska myndigheter misstänks trion för att ha ”skadat och vandaliserat säkerhetsbarriären i Betlehem-området”.

Jorit Agoch skrev i går på sin Facebook-sida att gruppen tagits av israeliska styrkor och att han vädjar om hjälp.

Muren runt Västbanken är på sina ställen fylld med propalestinsk graffiti, bland annat av den hemlighetsfulle brittiske gatukonstnären Banksy målat stödkonst för Palestina på nuren.

Ahed Tamimi släpptes på söndagen ur fängelse efter att ha avtjänat ett straff för att ha smällt till två israeliska soldater. För palestinier har hon blivit en symbol för motståndet mot den våldsamma israelisk ockupation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s