Ledande högerextrem konspirationsteoretiker avstängd från Facebook

HÖGERN | Den amerikanska högerextrema konspirationsteoretiker Alex Jones som är mannen bakom konspirationssidan Infowars har stängts av från Facebook efter hyllat våld.

Den amerikanska konspirationsteoretikern Alex Jones som har en framträdande roll i Sanningsrörelsen som sprider antisemitiska konspirationer om en judisk maktelit som styr världen och andra konspirationsteorier som om terrordådet den 11 september i USA. Han har även koppling till den våldsamma Alt-Right rörelsen. Jones har stängts av från Facebook i 30 dagar eftersom flera av hans videor bryter mot användarreglerna. Avstängningen gäller endast Jones personliga konto och inte Infowars Facebooksida efter att han fått flera varningar.

Efter att Youtube beslutat att ta bort fyra av Infowars videor från sin plattform på torsdagen följde Facebook efter. Det är samma fyra videor som lett till anmälningar och som nu gör att Facebook varnar Jones.

Hård kritik har riktats mot att Facebook inte ska ha gjort tillräckligt för att stoppa konton som sprider rasism, konspirationsteorier, uppmanar till våld och som strider mot sajtens regler.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s