Asylprofitören Bert Karlssons bolag stäms på 4 miljoner kronor av stugby

ASYLPROFITÖR | Asylprofitören Bert Karlssons och hans bolag, Jokarjo AB har stämts av ett företag i Halland som hyrt ut stugor till Bert Karlssons asylboende verksamhet. Företagen menar att det kommer att kosta flera miljoner kronor att återställa stugbyn efter Jokarjo AB verksamhet.

Bolaget kräver full kompensation av Jokarjo AB för kostnaderna med att återställa stugbyn till ursprungligt skick. Stugbyn menar att slitaget är så stort efter Jokarjo AB verksamhet. Sammanlagt handlar det om närmare 4 miljoner kronor att återställa stugbyn säger ägarna. Man hänvisar till avtal där Jokarjo ska ha förbundit sig att återlämna byn i samma skick som när hyresavtalet ingicks.

Bert Karlsson menar å sin sida att han har ett avtal med Migrationsverket där de, det vill säga skattebetalarna förbinder sig att betala för renoveringar på grund av slitage efter verksamheten. Bert Karlsson anser också att han får så lite betalt för verksamheten att han inte kan stå för kostnaderna. Ändå gör hans bolag Jokarjo en vinst på 122 miljoner under 2016. Jokarjo AB har tillgångar på 372 miljoner.

Bert Karlsson bedriver asylboenden enbart för pengarna skull och har troligtvis sett till att det bor så många som möjligt i varje stuga för att kunna hiv en större summa för varje asylsökande han bereder boende åt. Det kan vara en förklaring till slitaget. Bert Karlssons bolag har sedan tidigare en historik av att blivit stämd för att efterlämna lokaler man hyrt i ett undermåligt skick. Andra stämningar på miljonbelopp har lämnats in från bland ägarna till en anläggning i Strömstad, en gård utanför Mariestad och ett församlingshus utanför Uppsala.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s