Lurade anställda på lönen – Här är mannen bakom Fiskmagasinet

NORRKÖPING | I fredags förra veckan serverades den sista lunchen på Fiskmagasinet i Norrköping. Anställda har inte fått sin lön och ägaren gör sig oträffbar.

I fredags serverades sista måltiden på Fiskmagadinet. Därefter stängde restaurangen igen. Under gårdagen meddelade ägaren personalen om att inga löner kommer betalas ut förrän han har fått bolaget sålt. I ett meddelande som har skickats ut till personalen skriver restaurangchefen att det kommer dröja mellan 2-3 veckor innan lönerna betalas ut. Men flera bedömmare säger att det kommer bli svårt att sälja bolaget. När personalen försöker kontakta ägaren och restaurangchefen svarar inte någon av dem i telefon.

– Jag har räknat kassan varje dag vid stängning och pengar finns, det är inte det som är problemet. Jag har jobbat 197 timmar i juni, för vad? Vem ska betala min hyra den här månaden? säger Camilla Theander Stein till Folkbladet.

Mellan 16-20 personer har arbetat på Fiskmagasinet sedan de nya ägarna tog över i början av maj, och nu står alla utan lön. Några har fått lönen svart och driksen stoppades att dela ut till de anställda.

Camilla vittnar om att ingenting har skötts på restaurangen. Ingen färsk fisk har levererats, gasen i köket har varit slut och Spendrups har satt köpstopp för restaurangen eftersom ägaren inte har betalat sina fakturor.

– Vi har fått tipset att ansöka om betalningsföreläggande och begära ägaren i konkurs. Men det är en lång process och det kommer ta flera veckor tills vi kan få några pengar. Hur ska de som inte kan få hjälp av föräldrar eller bekanta göra?

Driver fler bolag – En oseriös arbetsköpare
Vidare hade bolaget en skuld på över 100 000 kr sedan tidigare. Den nuvarande ägaren anses inte heller vara lämplig att inneha serveringstillstånd då han sedan tidigare finns med i misstankeregistret.

Efter en snabb sökning hittar Folkets Nyheter att mannen bakom bolaget som driver Fiskmagasinet, Kjell- Åke Andersson, 54 åring från Tidaholm bedriver liknande verksamhetet genom sitt andra bolag Alpine Travel Sweden AB. En återkommande styrelseledamot i alla av Kjell-Åkes företag är Hulya Karatas, 23 år boende i Skövde. Kjell-Åke driver tillsammans med kupanen kvarterskrogar i andra städer. Han driver kvarterskrogen – Basic Bar & Kök i Tidaholm och NC Kvarterskrogen i Stenkullen.

Det är oklart om Kjell-Åke Andersson blåst flera anställda i dina egna verksamheter. Men är mycket troligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s