AfS-aktivister vågade inte stå upp för sin politik och blev bestulna på partiflaggor

GÖTEBORG | Aktivister från Alternativ för Sverige konfronterades av en förbannad göteborgare och blev bestulna på två beachflaggor. Aktivisterna vågade inte stå upp för sin rasistiska politik på gatan.

Attacken ägde rum vid Kortedala torg i Göteborg vid 16-tiden på torsdagen när riksdagsmannen Mikael Jansson och en annan aktivist från AfS delade ut partiets foldrar. Men partiet mötte på motstånd av en göteborgare. Angriparen spottade och kastade stora stenar mot AFS–medlemmarna påstår Mikael Jansson till högertidningen Fria Tider. Det luktar efterhandskonstruktion för att inte framstå som fegisar.

– Han sade: ”Vill ni deportera mig, era vita jävla fittor?” säger Mikael Jansson till Fria Tider.

Mikael Jansson och de andra AfS-aktivisterna backade undan när mannen öppet kritiserade Alternativ för Sveriges rasistiska politik och sa att han skulle hämta sina kompisar. När AfS-gruppen inte vågade stå upp för sin politik och ringde efter polisen istället tog mannen skrattande partiets beachflaggor och lämnade platsen innan polisen anlände. Polisens presstalesman Peter Adlersson uppger att en anmälan om ofredande har upprättats.

I april meddelade Jansson att han lämnade SD och gick över till nybildade konkurrenten. höerpartiet Alternativ för Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s