Högernationalistisk tidning lyfter fram en dömd nationalistisk kvinnomisshandlare som sommarpratare

HÖGERN | Den högernationalistiska tidningen Svegot lyfter fram den dömde kvinnomisshandlaren Tor Paulsson som sommarpratare.

Den högernationalistiska tidningen Svegot som står nära både organisationen Det fria Sverige och partiet Alternativ för Sverige lyfter fram en dömd kvinnomisshandlaren, Tor Paulsson som sommarpratare.

Tor Paulsson började sin karriär inom Sverigedemokraterna. Han har suttit i Sverigedemokraternas ledning som partiorganisatör, men uteslöts i juni 2001 när bildade det konkurrerande högerextrema partiet Nationaldemokraterna där han blev partiorganisatör.

På ett midsommarfirande misshandlade Tor Paulsson sin dåvarande flickvän inför flera andra företrädare för Nationaldemokraterna. Han tog också stryptag på sambon. aaEn misshandel som pågått under längre tid som exponerades inför vittnen under midsommarfesten.

Dömd kvinnomisshandlare lyfts fram
Falu tingsrätt dömde Paulsson den 27 juli 2004 till fängelse i ett år och fyra månader för grov misshandel vid tre tillfällen av sin sambo. Straffet sänktes den 1 oktober samma år av Svea hovrätt till tio månaders fängelse för misshandel. På grund av detta uteslöts han ur Nationaldemokraterna. Under pågående fängelsestraff avvek Paulsson från en kortare permission men greps efter två dagar i en stuga i Gagnef.

Den svenska extremhögern har i flera år trummat ut budskapet att våld mot kvinnor är något som invandrare ägnar sig åt – inte riktiga svenska män. Ändå är det en dömd kvinnomisshandlare som en högernationalistisk tidning väljer att lyfta fram som sommarpratare där han får berätta och gråta ut som den missförstådda kvinnomisshandlaren han är. Tidningen omnämner inte något om att han är dömd för kvinnomisshandel i presentationen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s