Polisen i Lübeck: Gärningsmannen troligtvis psykisk sjuk – inte islamistisk terrorist

KNIVATTACKEN | Polisen i tyska Lübeck avfärdar högermediers påståenden om att gärningsmannen för knivattacken är islamistisk terrorist.

Polisen har genomfört en husrannsakan hos den 34-årige man som gick till attack på en buss i tyska Lübeck under fredagen, skriver tidningen Bild. Mannen misstänks för att ha attackerat nio personer ombord på bussen med kniv, tre av dem skadades allvarligt. Motivet till dådet är fortfarande oklart, men att det skulle röra sig om ett terrordåd har polisen i nuläget avfärdat.

Ändå har  svenska högernationalistiska tidningar som tex Svegot trummat ut att gärningsmannen är islamist och det är ett terrordåd med koppling till terrornätverket Islamska Staten. Även på twitter att påstående om islamistisk gärningman sprisits. Även om det avfärdas av polisen. Som alltid är högern snabbt ute och sprider en egen version för att plocka politiska poäng. Sen att den inte stämmer är inte så viktigt.

Poliser sökte igenom den tvårumslägenhet som mannen delar med sin far. En bombhund fanns med på platsen och två datorer och flera andra föremål bars ut av polisen, skriver tidningen.
Enligt grannarna verkar mannen ha psykiska besvär och lida av förföljelsemani.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s