Våldsbejakande extremisten Tommy Robinson får sitta kvar i fängelse under överklagan av dom

STORBRITANNIEN | Den brittiske våldsbejakande extremisten Tommy Robinson får sitta kvar i fängelset tills överklagande har avgjorts. Han tvingas sitta i isoleringscell i skydd från andra fångar.

Den brittiske före detta EDL-ledaren och dömda våldsbejakande extremisten Tommy Robinson dömdes till 13 månaders fängelse efter att ha live-streamat utanför en rättegång. Robinson greps på plats och dömdes för domstolstrots efter upprepat sitt beteende efter fått en varning. Det tog bara fem timmar innan processen genomförts och han skickades iväg för att börja avtjäna sitt straff.

Domen har överklagats och i går togs fallet upp i domstol. Robinson, som är åtalad under sitt riktiga namn Stephen Yaxley-Lennon medverkade via videolänk och lade flera gånger huvudet i händerna när hans fall diskuterades.

Jeremy Dein, Robinsons försvarare tyckte tiden var för kort för att kunna bygga ett försvar för Robinson domstolstrots och påpekade även att Robinson mer eller mindre sitter i isoleringscell. Dein har haft svårigheter att kommunicera med sin klient eftersom det tagit lång tid att få honom eskorterad från cellen. Det är troligen för Robinsons egen säkerhet som han tvingas sitta isolerad då våldsbejakande extremister ofta inte är populära bland andra fångar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s