Zuckerberg: Antisemiter ska få fortsätta sprida judehat på Facebook

JUDEHATET | Antisemiter ska få fortsätta sprida judehat och konspirationsteorier på Facebook. Det slår vd:n Mark Zuckerberg fast i en intervju.

Även om de har fel ska människor få lov att uttrycka sig och därför ska Facebook inte radera inlägg där exempelvis förintelsen förnekas, säger vd:n Mark Zuckerberg i en intervju med Recode.

Zuckerberg är själv jude och tar upp förintelseförnekelse som något han själv anser vara djupt stötande men ändå handlar om yttrandefrihet. Antisemiter använder Facebook som en bra spridningsbas för sitt judehat och och antisemitiska konspirationsteorier. Judehatet som sprids på Facebook uttrycks också på gatan till judar, men det är inget Mark Zuckerberg möter på eller får känna av. Det slår mot judar som inte är priviligerad Zuckerberg.

Han menar däremot att det är Facebooks uppgift att se till att liknande inlägg där innehållet är bevisat falskt pressas ned i nyhetsflödet så att de inte blir ”virala”. Zuckerberg har fått kritik för slappa inställningen till antisemitism och judehat på facebook.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s