Flygpassagerarna visade civilkurage och ställde sig upp – stoppade utvisning

TVÅNGSUTVISNINGAR | Flygpassagerare visade civilkurage och ställde sig upp i flygplanet för att stoppa en utvisning av en homosexuell 19-åring till Afghanistan.

19-årige Mohammad Simone är homosexuell och konvertiten skulle utvisas till Afghanistan. Där han på grund av sin sexualitet och val av religion riskerar dödsstraff. Det pågår också ett krig i Afghanistan. Men det skulle inte vara första gången Migrationsverket utvisar homosexuella flyktingar tillbaka till döden.

Men utvisningen mötte motstånd. När passagerarna hade gått ombord och satt sig på sina platser fördes Mohammed in. Längst bak, sist in, kom Mohammad eskorterad av flera kriminalvårdare. Man försökte dölja att det pågick en tvångsutvisning.

Men innan flygplanet lyfte ställde sig flera personer upp i kabinen och vägrade sätta på sig säkerhetsbältena i protest mot tvångsutvisningen som stoppades.

– De tog in Mohammad längst bak i planet, de försökte dölja vad som skedde. Vi kunde höra hur han grät. Då gick jag runt i planet, rad för rad, och berättade vad som höll på att hända och uppmanade alla att ställa sig upp i protest, säger en av asylrättsaktivisterna.

Många lydde uppmaningen och ställde sig upp i protest mot utvisningen. Mohammad fördesav planet av Kriminalvårdens personal. Han fördes tillbaka till Migrationsverkets förvar.

Kan hoppas att fler flygpassagerare ser vad som händer och vägrar acceptera regeringens brutala utvisningar av flyktingar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s