Aktivistkollektivet Pussy Riot släpper ny musik

KULTUR | På onsdag släpps ny musik av aktivistkollektivet Pussy Riot. De två nya låtarna ”Nightmares” och ”Pong!” har inspirerats av traditionella folkballader som skrivits av fångar i ryska fängelser.

– Rätt psyke är ungefär det enda som håller dig vid liv i ett ryskt fängelse. Att bygga ett alternativt universum genom musiken hjälper dig att fortsätta respektera och uppskatta dig själv, även om du lever i ett jävla mardrömslikt helvete, säger medlemmen Nadja Tolokonnikova i intervjun med Crack Magazine.

Musikgrupperna Death Grips och Ho99o9 nämns som kollektivets mest aktuella inspirationskällor, det gör även den amerikanska artisten Kim Gordon.

Pussy Riot blev världskända 2012 när tre medlemmar greps efter att de utfört en punkkonsert i frälsarkatedralen i Moskva där de bad Jungfru Maria att driva bort presidenten Vladimir Putin. Gruppen skapade senast rubriker när fyra medlemmar tog sig in på planen under söndagens VM-final iklädda polisuniformer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s