Man skjuten till döds av polisen – våldsam protest mot polisvåld

USA | Södra Chicago skakades i lördags kväll av våldsamheter vid en demonstration mot polisvåld. Det efter att polisen skjutit ännu en svart man till döds.

Upptakten till våldsamheterna är en dödsskjutning som inträffade tidigare under lördagen, där polisen öppnade eld mot en man som misstänktes vara beväpnad. Exakt vad som hände är ännu oklart, men enligt polisen ska den skjutne mannen ha sträckt sig efter en i pistol i sina byxor när han blev stoppad av patrullerande poliser.

Oklart om mannen var beväpnad. Men flertal svarta obeväpnade män har avrättats av polisen med påståendet att de skulle varit beväpnade. Det visar sig vara påhittade uppgifter från polisen för att försvara dödskjutningarna. Men det visar sig ofta att de svarta männen var både obeväpnade och oskyldiga.

En demonstration mot polisvåld gick genom Chicago på lördagskvällen och polisens närvara provocerade fram våld. Skaran med demonstranter, omkring 150 personer, skanderade bland annat ”mördare” och flera personer kastade stenar och flaskor mot polismännen. Mellan tre och fyra polismän skadades under oroligheterna och fyra demonstranter greps.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s