Kent Ekeroth (SD) talade på stödmanifestation för dömd våldsbejakande extremist

HÖGERN | Sverigedemokraten Kent Ekeroth talade på stödmanifestation i London för den våldsbejakande extremisten Tommy Robinson. Sverigedemokratiska företrädare skäms inte för att försvara en våldsbejakande extremist utan sker helt öppet.

På lördagen hölls en stödmanifestation för den dömda våldsbejakande extremisten Tommy Robinson som egentligen heter Stephen Lennon som grundade och ledde den rasistiska organisationen English Defence Leauge (EDL) mellan åren 2009 och 2013. EDL begick flera grova brott under Robinsons ledning som mordbränder grova misshandlar Efter det gick han in i andra högerextrema projekt där han fortsatte uppmuntrade till våld mot invandrare och i synlighet muslimer i England.

Tommy Robinson har döms flera gånger och avtjänat flera fängelsestraff. Han är dömd för urkundsförfalskning då han uppvisat en annan persons pass vid passkontroll på en flygplats. Robinson har också fångades också på film när han upprepade gånger slog en man i huvudet på Royal Ascot. Robinson förlorade sitt jobb på Lutons Airport efter har slagit en ledig polis på fyllan.

Anledningen till stödmanifestationen för den våldsbejakande extremisten Robinson är att han dömdes förra året för domstolstrots och fick en villkorlig dom efter att han filmat åtalade personer under en rättsprocess. När Robinson i år igen filmade och direktsände en domstolsprocess dömdes han till 13 månaders fängelse. I Storbritannien kan det vara olagligt att direktsända från rättegångar eftersom man menar att det kan påverka juryn.

Efter domen mot våldsbejakande extremisten Tommy Robinson så har det genomförts flera stödmanifestationer av högerextremister. Flera av manifestationerna har urartat i våldsamma upplopp där deltagarna slagits med poliser på platsen. På den senaste stödmanifestationen för Robinson talade Sverigedemokraten Kent Ekeroth. Men Kent är inte ensam inom SD att uttrycka stöd för Robinson. Även Björn Söder, andre vice talmannen i riksdagen har uttryckt stöd för den dömde våldsbejakande extremisten. Sverigedemokraternas tidning Samtiden kallas Robinson för ”De utsattas röst”.

Bilden är ett montage.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s