Flera näringslivsaktörer vill sparka ut sina springpojkar i NMR

ALMEDALSVECKAN | Flera näringslivsaktörer meddlat att de kommer bojkotta nästa års Almedalsvecka om inte arrangörerna och polisen sätter stopp för nazistiska NMR härjningar.

Flera stora svenska näringslivsaktörer meddelar i en debattartikel i Dagens Samhälle att de kommer att skippa nästa års Almedalsvecka om inte arrangörer, kommun och polis tar krafttag mot nazisternas medverkan. De vill i god tid innan nästa politikervecka se en ”offensiv plan” för hur varje individ och organisation ska skyddas under politikerveckan. Men de pratar dock tyst om vems intressen Nordiska motståndsrörelsen springer när de vill slå in kilar i arbetarklassen med sitt ”vi och dom”-tänk. Men även NMR:s antifackliga politiska linhe gynnar enbart näringslivet och arbetsköparnas intressen.

De skriver att näringslivet sällan är direkta måltavlor för nazisterna. ”Samtidigt har även alla undertecknande företag medarbetare med olika bakgrunder som löper särskild risk att utsättas för angrepp om dessa extremisters närvaro förblir lika oinskränkt som den var i år”, skriver de.

Bland undertecknarna finns Nasdaq, Business Sweden, Livsmedelsföretagen, Nordic Capital och Sveriges Annonsörer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s