Första gula facket har bildads – efter fackpamparnas attack på strejkrätten

PÅ JOBBET | Ett gult fack har nu sett dagens ljus efter att regeringen, fackpamparna och Svenskt näringsliv öppna dörren för avralsdumpning.

Ett gult fack styrs av arbetsköparen och driver arbetsköparens intressen istället för arbetarna som är medlemmar. Dörren öppnas mot dessa oseriösa fackförbund efter att fackpamparna inom LO, Saco och TCO tillsammans med Svensk näringsliv ingått ett avtal med samsyn.

Frilans Finans Råd heter fackklubben som startats av företaget. En gul fackklubb är en klubb som styrs eller kontrolleras av arbetsköparen. Klubben har i dag endast tio medlemmar av de totalt cirka 18 000 egenanställda i företaget.

Tanken bakom företaget Frilans Finans är att frilansare som tycker att det känns krångligt att ha f-skattsedel blir anställda av företaget. Företaget tar en andel av frilansarens intäkt och frilansaren får sin inkomst skattad och klar.

Den nya gula fackklubben ska fokusera på sådant som arbetsmiljö, löneutveckling och trygghet. Men det ska självklart bara gynna arbetsköparens intressen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s