Arbetarna på Fiat-fabrik går ut i strejk mot Juventus köp av Ronaldo

ITALIEN | Arbetarna i stadens Fiat-fabrik går ut i strejk i protest mot att fotbollsklubben Juventus dyra köp av Cristiano Ronaldo. Ägarfamiljen av Juventus äger också Fiat-fabriken. 

Juventus köp av Portugals stjärnspelare Cristiano Ronaldo får oväntade konsekvenser. Arbetare anställda av biltillverkaren Fiat går ut i strejk i protest mot köpet rapporterar Football-Italia.

Bakgrunden är att köpet av Ronaldo – som uppges kosta Juventus en dryg miljard kronor – till stor del finansieras av Juventus ägarfamilj Agnelli, som också är storägare i bilmärket Fiat. Att man nu väljer att lägga så mycket pengar på en fotbollsspelare uppskattas inte av Fiats arbetare. Nu är många av arbetarna rädda att flera ska få gå vid besparingar för att finansiera köper av Ronaldo.

I ett uttalande skriver arbetarnas fackförbund att det är oacceptabelt att lägga så mycket pengar på en spelare samtidigt som arbetarna gör stora ekonomiska uppoffringar.

”Är det rättvist? Är det normalt att en människa tjänar miljoner medan tusentals familjer inte kan ta sig igenom en halv månad?”, skriver fackförbundet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s