Fernandinho utsatt för rasism och dödshot efter att Brasilien åkte ur VM

FOTBOLLS VM | Fotbolls VM i Ryssland har förföljts av rasistiska dödshot mot spelare och rasistiska flaggor på läktaren. Brasiliens mittfältare Fernandinho har utsatts för rasism och dödshot på Instagram efter att Brasilien åkte ur VM.

Fotbolls VM i Ryssland har kantas av rasism både på nätet med också på läktarna. Ryssland och Serbien har fått böter för att fans haft nazistiska flaggor på läktaren. Fotbollsspelare har även utsatts för rasistiska drev och hot på nätet under VM.

Brasiliens mittfältare Fernandinho har blivit utsatt för rasistiska kommentarer och dödshot på sitt Instagramkonto, rapporterar internationella medier. Manchester City-spelaren gjorde ett självmål i kvartsfinalförlusten mot Belgien och har därefter fått över 180 000 kommentarer på sin senaste Instagrambild.

Tidigare under mästerskapet har bland annat svenske Jimmy Durmaz och tyske Mezut Özil fått utstå rasism.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s