Polisman åtalas för dråp – Avrättade en obeväpnad ung svart man

FRANKRIKE | En polisman åtalas för dråp efter avrättat en ung svart man. Avrättningen har också skapat stora protester som också övergått i ilskna och frustrerade upplopp mot det rasistiska polisvåldet.

En polis i Frankrike har åtalats för dråp sedan han skjutit ihjäl en ung svart man i Nantes i den västra delen av landet, enligt hans advokat. Polisen sade till en början att han avlossade det dödande skottet i självförsvar i samband med att han försökte gripa 22-åringen, men ändrade sig senare till att det avlossades av misstag.

Enligt polismyndigheten försökte mannen motsätta sig gripandet och backa över poliserna, men det visa sig vara en lögn. Ett vittne säger till AFP att bilen var stillastående.

Dödsskjutningen som skedde i tisdags när polisen stoppade 22-åringens bil har lett till fredliga demonstrationer mot polisvåld, men också sammandrabbningar mellan ungdomar och polis i Nantes under fyra nätter i rad. Under natten till lördagen brändes ytterligare 35 fordon i upploppen. I två förorter till Nantes har polisen skjutit tårgas mot personer som kastat hemmagjorda bensinbomber.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s