Nyvald vänsterpresidenten vill avsluta Mexikos våldsamma drogkrig

MEXIKO | Nyvalde vänsterpresidenten Andrés Manuel López Obrador har presenterat en plan för att få slut på drogkriget i landet. Något som högern och Socialdemokraterna som styrt landet totalt misslyckats med.

Mexikos tillträdande president Andrés Manuel López Obrador har presenterat en plan för hur landet ska få slut på kriget med och mellan knarkkartellerna som skördat fler än 200 000 människors liv sedan 2006. Planen kommer att omfatta hårdare vapenkontroll men också amnestier och ny lagstiftning som minskar längden på fängelsestraff, avkriminalisering av narkotika, sanningskommissioner samt stipendier till ungdomar för att få dem att inte befatta sig med narkotika, enligt presidentens tilltänkta inrikesminister Olga Sánchez.

Den nya regeringen tillträder den 1 december i år. Olga Sánchez säger att målet är att nå fred inom landet. Andra åtgärder som regeringen presenterat är att minska på de militära förband som patrullerar gatorna i Mexikos städer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s