Amerikansk högerextrem Alt-right ledare stoppad

ALMEDALEN | Amerikanska högerextremisten och Alt-right ledaren Richard Spencer har stoppas på väg till Almedalen. Han nekats inresa i EU.

Högerextremisten Richard Spencer, frontfigur i den våldsamma amerikanska ”alt-right”-rörelsen har nekats inresa i EU, enligt den brittiska antirasistiska organisationen Hope not hate. Enligt organisationen var han på väg till Almedalsveckan.

Richard Spencer var inbjuden som en hemlig gäst av Nordisk alternativhöger, en systerorgansiation till Spencers alt-right. Dess ledare uppger för främlingsfientliga svenska medier att Spencer stoppats i Polen.

När han skulle resa dit för att delta i en högerextrem konferens förra året utfärdade polska myndigheter ett inreseförbud som gäller för samtliga Schengen-länder. Nu tvingas den lila dekadenta svenska alt-right rörelsen sitta och rulla tummarna när Spencer dyker upp.

39-årige Richard Spencer drog till sig uppmärksamhet när han efter det amerikanska presidentvalet gjorde en naziliknande hälsning vid en konferens och skanderade ”Hail Trump” tillsammans med publiken.

Han är den kanske mest framträdande ledaren för den rasistiska vit makt-rörelse som faller under det bredare våldsamma ”alt-right”-paraplyet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s