Flera högerextremister släppta – hade massa vapen och mordplaner

FRANKRIKE | Både ledaren och flera aktivister i en högerextrem grupp som tros ha planerat flertal attacker släpptes.Polis hittade mängder med granater och vapen i ett tillslag.

Ledaren för en högerextrem grupp som tros ha planerat attacker mot muslimer i Frankrike – en pensionerad polis – har släppts mot borgen, enligt källor inom rättsväsendet. Ytterligare en medlem i gruppen släpptes mot borgen samtidigt som ledaren, vilket ska ha skett i fredags.

Sammanlagt tio misstänkta högerextremister, som greps den 23 juni, har framträtt inför domare. De anklagas för att ha planerat dåd mot moskéer med radikal inriktning samt muslimer som släpps ur fängelser.

Av de tio, nio män och en kvinna, som greps vid tillslag på flera håll i Frankrike, sitter nu fyra kvar i häktet. Vapen och hemmagjorda granater påträffades vid tillslagen, har den brittiska tidningen The Guardian tidigare rapporterat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s