SD byter partigrupp i Europaparlamentet – Kryper allt närmare borgerligheten

HÖGERN | Sverigedemokraterna närmar sig den borgerliga alliansen på flera håll. I Europaparlamentet byter man partigrupp till det borgerliga, konservativa och reformistiska gruppen.

Sverigedemokraterna byter partigrupp i Europaparlamentet till Gruppen Europeiska konservativa och reformisterECR där partier som brittiska Tories, Dansk Folkeparti, Sannfinländarna och polska Lag och rättvisa ingår. Den liberalkonservativa gruppen, som närmast kan liknas vid svenska moderaterna, anser sig förespråka liberala ideal och vara tolerant i sociala frågor, medan man har en konservativ syn i ekonomiska frågor och förespråkar frihandel och marknadsliberalism. SD har tidigare ingått i partigruppen EFDD med bland andra brittiska Ukip och italienska Femstjärnerörelsen.

Bytet innebär att SD ”får nya värdefulla kontakter med flera europeiska regeringspartier samt att vi breddar våra kontaktytor mot den konservativa sfären i USA som ECR sedan länge har ett nära samarbete med”, kommenterar partiledaren Jimmie Åkesson i ett pressmeddelande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s