Prideflaggor vajar nu på ringmuren i protest mot NMR och polisen

ALMEDALSVECKAN | Flera Prideflaggorna vajar nu på Visbys ringmur i en protest mot polisens daltande med nazistiska Nordiska motståndsrörelsen som fick ett nytt tillstånd precis bredvid RFSL-ungdom lokaler.

Regionstyrelsens ordförande Meit Fohlin vill med flaggningen ge sitt stöd till RFSL Ungdom som valt att hoppa av Almedalen. Detta efter att nazistiska NMR fått tillstånd att ordna bokbord bredvid RFSL:s lokaler under politikveckan i Visby. Under tisdagsmorgonen hissades prideflaggor längs med Visby ringmur och portarna in till innerstaden.

– Det var ett initiativ från boende och verksamma i Visby, för att manifestera Almedalsveckans öppna värden, säger Meit Fohlin (S).

Under gårdagen rapporterade Folkets Nyheter att RFSL Ungdom hoppar av Almedalsveckan. Detta på grund av att den våldsamma nazistsekten Nordiska motståndsrörelsen fått tillstånd att ordna bokbord på Södertorg, strax intill de lokaler som RFSL ska använda.

– NMR har under året bedrivit kampanjen ”Krossa homolobbyn”. Det är ett väldigt tydligt budskap, och det är helt absurt att polisen inte verkar se det, sade Frank Berglund, förbundsordförande i RFSL Ungdom, när han förklarade bakgrunden till att de nu bojkottar Almedalen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s