NMR uppmanar aktivister att begå brott och störa andras tal i Almedalen

ALMEDALEN | Nordiska motståndsrörelsen kommer till Almedalen för att störa ”folkförrädarnas tal” och sprida sin öppna nazism. Ledningen uppmanar till brott medan polisen blundar.

Polismyndigheten har fått hård kritik efter gett nazistiska våldsverkarna i Nordiska motståndsrörelsen ett nytt tillstånd under Almeedalsveckan i Visby. Nazisternas närvaro i Almedalen har redan fått konsekvenser. Efter att NMR:s bokbord placerats bredvid RFSL:s tillfälliga lokaler på Södertorg meddelade RFSL Ungdom på måndagen att de ställer in sin planerade närvaro, med hänvisning till att de inte kan garantera ungdomarnas säkerhet.

Ändå ser polisen blint på fakta om Nordiska motståndsrörelsens våldsamhet och grova brott organisationens medlemmar begått mot personer som pekas ut som fiender av nazisterna. Medlemmarna har begått flera politiska mord och misshandlar när polismyndigheten godkänner tillståndet i Almedalen. Flera förbipasserande har misshandlats av NMR-aktivister både i Almedalen förra året men också på NMR torgmöten runt om i landet. Polismyndigheten visar upp en historielöshet och faktalöshet när det gäller naziströrelsen våldsamhet och brottslighet.

– Jag känner mig inte orolig på något sätt för säkerheten på Gotland, säger Martin Andersson biträdande kommenderingschef.

NMR uppmanar till brott
För att motivera sina aktivister har NMR utlyst en tävling. Organisationen uppmanar sina aktivister att aktivt störa för andra aktörer på plats och samtidigt filma eller fotografera aktionerna. Ledningen bedömer sedan vem som lyckats bäst. Bland annat uppmanas aktivisterna att gå på politikers tal och skandera att de är ”folkförrädare”. De uppmanas även ”sanera” genom att bränna ”folkförrädarnas flaggor och propaganda”. Ledningen har också skapat en tävling för den som lyckas bäst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s