Allt fler poliser slarvar bort utrustning – riskerar hamna hos kriminella

POLISEN | Allt mer polisutrustning försvinner från väskor och skåp på polishuset. Poliser som säljer utrustning och polisleeningen misstänker att utrustning hamnar hos den organiserade brottsligheten.

Allt mer polisutrustning försvinner från skåp och väskor hos polisen. Problemen har ökat och ledningen bedömer situationen som allvarlig. Utrustningen riskerar att hamna hos kriminella.

Störst problem med försvunnen utrustning är det i Linköping och Norrköping, enligt intern information till anställda i polisregion öst, som Sveriges Radios P4 Östergötland tagit del av. Ledningen beskriver det som ett ”eskalerande problem” och uppmanar medarbetare att inventera sin personliga utrustning och låsa klädskåpen.

Det finns en marknad för stulen polisutrustning. På några sajter hittar vi polisskjortor och en overall till salu. Det förekommer också att polisen själva säljer utrustning. För några år sedan dömdes en polis i Stockholm efter att ha sålt gamla kläder som skulle bytas ut.

Om kriminella kommer över polisutrustning så kan det använtas vid brott och då är det också en säkerhetsfråga för polisen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s