Polisen daltar med våldsekt – ger NMR nytt tillstånd

ALMEDALEN | Polismyndigheten har gett nazisterna i NMR räksmörgås i Almedalen. Nazistorganisationen fixk beviljat ett tillstånd även när det lämnats in jättesent.

Polisen har gett nazistiska Nordiska motståndsrörelsen ett nytt tillstånd som gör det möjligt för gruppen att finnas på plats på Södertorg i Visby i sex dagar under Almedalsveckan. Det rapporterar P4 Gotland.

NMR hade tidigare fått tillstånd att hålla tal på Hamnplan i Visby under en timme på torsdag, fredag och lördag.
Det nya tillståndet innebär att de nu även får befinna sig på Södertorg från och med tisdag och ställa upp ett bokbord. NMR skickade in en sen ansökan om allmän sammankomst till polisen, som godkändes i lördags, säger Elisabet Arnestad vid polisen.

RFSL tvingas ställa in av säkerhetsskäl
På grund av att NMR nu får tillstånd att hålla torgmöte precis brevid RFSL som organiserar homo, bi och transsexuella tvingas efter polismyndighetens svek ställa in stora delar av sitt program av säkerhetsskäl.

RFSL kan inte garantera deras medlemmar säkerhet mot nazistvåldet. RFSL och deras medlemmar utsätts regelbundet för våld av nazister och medlemmar i NMR. NMR drivs av ett homohat och vad de kallar ”homolobbyn”. RFSL lämnade in sitt tillstånd i tid och tvingas ställa in för att polismyndigheten daltar med våldsam nazistsekt.

NMR en terroristorganisation
Medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen har begått flera terrordåd och flera politiska mord på bland annat fackmannen Björn Söderberg som svrättades i sin trappuppgång.

I Göteborg genomförde NMR:are flera terrordåd. En bomb exploderade utanför en fackföreningslokal och förstörde hela fasaden. Men allvarligaste sprängdåden var emot två flyktingboenden. En städare skadades allvarligt i ett av sprängdåden mot flyktingboendet. Allmänhetens riskerades att skada i de övriga sprängdåden men det blev bara stor materiella skador som tur va.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s