Konspiratoriska tokar i olaglig demonstration utanför SMHI mot ”chemtrails”

NORRKÖPING | Ett tjugotal personer samlades på lördagseftermiddagen utanför SMHI i Norrköping för att protestera mot ”chemtrails”. Demonstranterna menar att de vita streck som syns efter flygplan på himlen i själva verket är giftiga utsläpp och att SMHI skrivit under ett tystnadsavtal om detta.

Demonstrationen utannonserades i ett evenemang på Facebook men få kom. Arrangören saknade också demonstrationstillstånd. På asfalten utanför SMHI skrevs en stor text och demonstranterna hade med sig plakat och ballonger med budskap om att stoppa chemtrails. Flera var tillresta.

– Jag tror på en världselit som styr oss genom chemtrails, GMO och vaccin för att minska befolkningen. En mindre befolkning är lättare att kontrollera, säger Jill Lindström från Örebro till NT.

Arrangör kopplad till konspirationssidan Vaken.se
Demonstranterna menar att de vita streck som syns på himlen efter flygplan är kemikalieutsläpp. Syftet med utsläppen ska vara att hjärntvätta befolkningen eller att kontrollera vädret. USA, Nato och CIA beskylls ligga bakom. Arrangören av lördagens demonstration i Norrköping är Patricio Ayala. Han säger att han varit engagerad i frågan i tio år.

– Vi tror att det är USA och Nato. 2001 slöt de en överenskommelse med Sverige om att göra utsläpp här. Bland annat SMHI skrev på ett avtal om tystnadsplikt, säger han till NT.

Arrangören Patricio Ayala kan kopplas till den konspiratoriska sidan Vaken.se. Där kan du hitta konspirationer om judisk maktelit, chemtrails och olika påståenden om vaccin och terrordådet mot tvillingtornen 9/11. Sidan har flera gånger anklagas för att sprida både rasism, antisemitism och konspirationer som riskerar människors liv som tex ogrundat vaccinmotståndet.

Demonstrationen gick efter SMHI vidare till Luftfartsverket och Transportstyrelsen som demonstranterna menar är de myndigheter som skrivit under tystnadsavtalet.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s