NMR:are häktad misstänks för mordplaner

VÅLDSHÖGERN | En medlem i NMR misstänks för att ha planerat mord. Han greps i maj i sitt hem utanför Sundsvall där polisen påträffade mängder av vapen.

Mannen är i medelåldern och greps i sin bostad i samband med att polisen skulle meddela att hans vapenlicens dragits in. I huset upptäcktes då mängder av olagliga vapen.

Planerade mord
Mannen häktades redan i maj som misstänkt för vapenbrott och förberedelse till grov misshandel men enligt kammaråklagare Lo Jonsson misstänks han nu för grövre brottslighet. Vid omhäktningen i fredags ville hon att han skulle häktas som misstänkt för grovt vapenbrott och förberedelse till mord.

Förutom vapen beslagtog polisen hårddiskar, USB-minnen och mobiltelefoner i NMR-aktivistens hem som nu ska undersökas. Enligt polis och åklagare rör det sig om mycket stora mängder information som ska gås igenom.

Ytterligare en person misstänks vara inblandad och har tilldelats en offentlig försvarare men i den delen av förundersökningen råder fullständig sekretess. Inga uppgifter har lämnats ut.

Sundsvallsbon är häktad på sannolika skäl som misstänkt för brotten, vilket är den högre misstankegraden. Åtal ska vara väckt innan den 5 juli men enligt åklagaren kommer polisutredningen sannolikt dra ut på tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s