Peter Springare är jättekränkt – gjorde inte sitt jobb och blev utbytt

ÖREBRO | Spaningsledaren Peter Springare är jättekränkt och vill att Justiteombudsmannen ska granska hans omplacering efter ha misskött sitt jobb. 

Peter Springare menar att det är ett sekretessbrott, och han känner sig svartmålad och kränkt av det. Han menar att orsakerna som angivits varit felaktiga. Springare vill också ha prövat hur uppgifterna spreds vidare till media av polisen där de framförde att det handlade om att Springare inte skött sitt jobb, inte om hans många tidigare uttalanden om kriminalitet och invandring som fått stor spridning via både sociala och etablerade medier.

Springare menar att polisens agerande kränkt honom på ett obeskrivligt sätt: ”Ingen av oss har någonsin blivit så kränkta och förnedrade offentligt”, skriver han i anmälan. Justiteombudsmannen har ännu inte tagit ställning till anmälan.

Struntade i utredning – åkte på semester
För en dryg vecka sedan kom beskedet att Peter Springare plockats bort som spaningsledare för den uppmärksammade mordutredningen på en 45-årig kvinna i Örebro.

Hon anmäldes försvunnen från sitt hem för en månad sedan. Polisen rubricerade händelsen som människorov. Fyra dagar senare hittades hon död av allmänheten i närheten av hemmet. Enligt uppgifter till SVT Nyheter Örebro handlar kritiken både om vilka utredningsinsatser som sattes in vid försvinnandet, men också att han tog semester innan kroppen hittats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s