Petades av SD-ledningen – nu är han åter på valsedeln

HÖGERN | Kvinnofientlig SD-politiker petades för två år sedan av partiledningen efter kallat en kvinnlig politiker för bland annat ”Slampa”. Nu är han tillbaka och allt är förlåtet av partiledningen.

För två år sedan tvingades Sverigedemokraterna i Orsas dåvarande ordförande, Gunnar Håkansson, att avsäga sig alla politiska uppdrag efter att han i ett inlägg på Facebook bland annat kallat Gudrun Schyman (Fi) för ”slampa”. Nu står han åter på valbar plats på partiets kommunlista.

Facebookinlägget där Gunnar Håkansson förutom att kalla Schyman en slampa också spekulerade i att hon ”förmodligen gillar att bli tagen med våld” fick SD:s ledning att reagera. Sverigedemokraternas pressekreterare Henrik Vinge sa vid tidpunkten att det Håkansson skrivit inte kunde tolereras och bad honom lämna sina politiska uppdrag, vilket han också gjorde.

Nu är Gunnar Håkansson tillbaka på plats nummer tio på SD:s lista till kommunfullmäktige i Orsa, något som sajten ”Inte rasist, men” var först med att uppmärksamma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s