Uddevallahem struntade i att förhandla hyreshöjning – krävs på skadestånd

UDDEVALLA | Det kommunala bostadsbolaget Uddevallahem struntade i att förhandla hyreshöjningen med Hyresgästföreningen. Hyresgästföreningen begär därför ett skadestånd.

Tvisten har sin bakgrund i en förhandling om hyreshöjning för 128 hyreslägenheter i kvarteret Walkeskroken i Uddevalla. Enligt Hyresgästföreningen har Uddevallahem övergett förhandlingen och skjutit över tvisten till Hyresnämnden, vilket bryter mot det gemensamma förhandlingsavtalet. Hyresgästföreningen begär därför ett skadestånd.

– Vi kan bara anta att Uddevallahem vill avgöra tvisten i hyresnämnden eftersom de på så vis tror sig kunna få igenom högre höjningar, säger Jakob Agirman, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.

Förhandlingsavtalet som Uddevallahem ska ha brutit mot ingicks redan 1980, och där står bland annat att parterna ska vända sig till Hyresmarknadskommittén om de inte kommer överens, och ingen av parterna får heller överge förhandlingen innan tvisten är avgjord. Ett förhandlingsavtalet det kommunala bostadsbolaget inte följde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s