Chef på Arbetsförmedlingen avskedad för sextrakasserier

SEXUELLA TRAKASSERIER | Arbetsförmedlingen har avskedat en chef sedan det framkommit att han gjort sig skyldig till sexuella trakasserier. 

Under våren har Arbetsförmedlingen genomfört en internutredning. I den har myndigheten kommit till slutsatsen att en chef gjort sig skyldig till sexuella trakasserier.

Han har medget att han, och fem andra såväl kvinnor som män, under en middag förra året ”pussat varandra”. Men att det skett frivilligt.

Mannen, som varit anställd inom Arbetsförmedlingen sedan 1991, har har nu sparkas.

Försöker legitimera sextrakasserierna – Driver ärendet till AD
Nu driver han, med stöd av sitt fackförbund Akademikerförbundet SSR, fallet vidare till Arbetsdomstolen, för att få avskedandet ogiltigförklarat.

Enligt stämningsansökan från fackets juridiska ombud på LO-TCO Rättsskydd har Arbetsförmedlingen inte hållit sig till tidsgränserna för avskedande i lagen om anställningsskydd, las.

Arbetsköparen måste agera snabbare än vad Arbetsförmedlingen gjort här, anser man. Det vill säga inom två månader efter att arbetsgivaren fått kännedom om vad som hänt.

Rättsskyddet yrkar i första hand på ett skadestånd till mannen på 200 000 kronor. Mannen själv nekar till anklagelserna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s