ETC tvingas betala tillbaka presstöd på ca 8 miljoner

SOSSEMEDIA | Går inget vidare för Socialdemokratiska ETC just nu. ETC-koncernen tvingas betala tillbaka presstödet för tre titlar. Totalt handlar det om drygt 8 miljoner kronor.

I november förra året rapporterade Folkets Nyheter om att ETC lägger ner 15 av sina lokaltidningar och ETC visar sig vara ett socialdemokratiskt luftslott. Nu kommer nästa käftsmäll för ETC.

Presstödsnämnden beslutade på sitt senaste möte att Dagens ETC, ETC lokaltidning i Umeå respektive Jönköping ska betala tillbaka presstöd. ETC Förlag AB ska återbetala 3 872 000 kr, ETC lokaltidning i Umeå AB 2 350 667 kr och ETC lokaltidning i Jönköping AB 2 155 083 kr. Tidningarna i Umeå och Jönköping är nedlagda.

Detta för att tidningarna enligt Presstödsnämnden har beviljats driftsstöd för 2017 med för höga belopp. ”Till grund för beslutet att bevilja stöd låg underlag som bolagen lämnat om antalet abonnenter. Det har vid en fördjupad granskning visat sig inte vara möjligt att knyta ett stort antal abonnemang till individuella beställningar och betalningar. Bolagen har därmed beviljats ett för högt driftsstöd”, skriver Presstödsnämnden.

Abonnemang ska vara individuellt beställda och betalda för att räknas, och den som söker presstöd ska kunna visa hur stor del av abonnemangen som uppfyller detta krav.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s