SD-politiker hoppar av efter hyllning av våldsamma nazistsekten NMR

HÖGERN | Ordförande för SD i Perstorp lämnar partiet och hoppar av sin kandidatur i valet. Det efter ha hyllat nazistiska NMR.

Lars Nilsson, ordförande för Sverigedemokraterna i Perstorp, lämnar partiet och hoppar av sin kandidatur till kommunfullmäktige. Det skriver Aftonbladet som tidigare har avslöjat att han hyllat och erbjudit sig att stötta den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen, NMR.

”Partiet ser allvarligt på de uppgifter som framkommit. Att sympatisera med våldsbejakande eller anti-demokratiska organisationer är inte förenligt med ett engagemang i Sverigedemokraterna”, skriver SD i en kommentar till tidningen.

Lars Nilsson förnekar inte att det han sagt om NMR, men när han konfronteras av tidningen undviker han att beskriva organisationen som nazistisk.

SD-ledning håller inte rent mot nazisterna
Partiledningen inom Sverigedemokraterna har länge skyllt partiets företrädares kopplingen tydliga koppling till naziströrelsen är en barnsjukdom i partiets tidiga ålder. Men SD kopplingen till naziströrelsen är många och flertal partiföreträdare har avslöjats som nazistsympatisörer, varit aktiva i nazistgrupper eller stöttat den våldsamma naziströrelsen ekonomiskt.

Jimmie Åkesson och övriga i SD:s partiledningen kan inte längre skylla den tydliga kopplingen mellan flera SD:s företrädare och naziströrelsen som en barnsjukdom. Partiet är nu 30 år och borde både växt upp, börja ta ansvar för sitt agerande och sluta soppa nazistkopplingarna under den blå/bruna mattan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s