Ska du röst på SD – stor risk att bli representerad av tomma stolar

VALET 2018 | Har du tänkt lägga din röst på högerpartiet Sverigedemokraterna så är risken stor att du blir representerad av tomma stolar.

I opinionsmätningarna inför höstens val ser det ut som att Sverigedemokraterna kommer att få fler mandat än i dag. Men frågan är om man i så fall kommer att kunna fylla alla platser i kommunerna. Redan i dag finns tomma stolar där det saknas SD-politiker. SD varnar nu att situationen inte kommer bli bättre efter valet.

Enligt Valmyndigheten finns för närvarande 85 så kallade tomma stolar i kommunfullmäktige runt om i landet.

Sverigedemokraterna står för 78 av de tomma stolarna, och i Emmaboda och Klippan är det hela fyra stolar vardera som står tomma.

Utöver Sverigedemokraternas 78 helt tomma stolar finns, enligt Dagens Nyheter, 155 stolar i kommunerna där tidigare SD-politiker sitter kvar som så kallade politiska vildar.

I opinionsmätningarna ser SD ut att få ännu fler mandat och stolar att fylla. Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof ser att problemet kommer fortsätta efter valet.

– Det är ju ett problem vill jag ändå påstå om man röstar på någonting och sedan får något annat som väljare, säger Jomshof

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s